tumblr page counter

Anasayfa


     FA236 Gazlı Otomatik söndürme cihazı

   
Üretici : Gelişim Yangın Söndürme
Ürün Özellikleri
FA236 Gazlı Otomatik söndürme cihazı
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar

FA236 Gazlı Otomatik söndürme cihazı End Fire;

Çalisma prensibi; azot ile 12 bar basinç altinda olan polimerden üretilmis olan boru detektörün (Tubing) isi karsisinda yaklasik 100 Cº’de delinmesi sonucunda azot gazinin açiga çikmasi ve ayni anda silindir üzerindeki vanayi açmasi ile baslamaktadir. Ayrica, yangin alarm sistemine ihtiyaç duyulmaz. Direkt sistemlerde, nozul ve boru sistemine ihtiyaç duyulmamaktadir. Tek bir sistemle 8.5 m³ hacme kadar olan bölümler korunmaktadir.

Söndürme malzemesi olarak asagidakilerden biri kullanilabilir
FE 227- HFC 227 ea
FE 25 – HFC 125
CO2
Inert gazlar
Köpük
Kuru Kimyevi Toz

Polimerden üretilmis boru detektörün isi karsisinda delinmesi ile açiga çikan azot ayni zamanda silindir üzerinde bulunan vananin açilmasini da saglamaktadir. Vananin açilmasi ile beraber, söndürme ajani silindiri terkeder ve boru detektörün delinen noktasindan çikar ve detektörün delinmesine neden olan yangin kaynagina dogru püskürür. Tüm hacme yayilir ve yaklasik 3-5 saniye içinde yangini söndürür.

Düsük maliyetlidir. Tüm odayi söndürmek yerine sadece yangin kaynagi olabilecek kabinin söndürülmesi nedeni ile ucuz bir çözümdür.
Yanginin , dogruca kaynaginda söndürülmesi nedeni ile çok verimlidir.
Montaji çok kisa süre içinde ve kolayca yapilir.
Boru detektör sonuna takilan parça sayesinde sistem izlenebilir.
Manometrik olarak silindir içindeki basinç, vana üzerinden veya boru detektör içindeki azot basinci detektör sonuna takilan manometreden izlenebilir.


Bu sistem, Temiz Gazlı Söndürme Sistemlerinin uygulanmasının zor ve maliyetli olduğu kontrol panelleri, makine elektrik kutuları, CNC ve EDM Makineleri içerisinde yaygın olarak uygulanmaktadır. Hidrolik hesap gerektirmeden(Pre-engineered) uygulanabilmesi büyük avantaj sağlamaktadır. Tubing Sistemi ile hem algılama hem de söndürme tek bir tesisat ile yapılabilmektedir. Ayrıca tubing sisteminin esnekliği sayesinde dar ve ulaşılması zor alanlarda montaj kolaylığı sağlamaktadır.

And Fire; paket bir otomatik söndürme sistemidir. Algılama ve söndürme işlemini pnömatik olarak gerçekleştirilir. Küçük risk alanlarında esnek çözüm uygulamaları sunar. Korunacak alanlara göre söndürme maddesi seçilebilir. Söndürme maddesi olarak kuru kimyevi toz, karbondioksit, köpük, su, FM-200, halotron tercih edilebilir. Düşük ve yüksek basınçlı sistemlerde direkt ve endirekt sistemleri mevcuttur.
Kullanım Önerilerimiz;
** Elektrik panoları
** Küçük bilgisayar sistemleri
** Otomobiller
** İş makinaları
** Telefon santralleri
Söndürücüler küçük risk alanlarında kullanılabilen
Metal muhafazası içerisinde katı ve kararlı kimyasal maddeler bulunan, termal ya da elektriksel olarak aktivite edildiğinde, yangın söndürücü etkisi çok güçlü bir aerosol karışım üretmektedir. Bir veya iki çıkışlı olarak tasarlanmış muhafazalarından hızla ortama yayılan bu aerosol parçacıklar ve gazlar, fiziksel ve kimyasal etkileri ile tüm hacimde etkili olarak yangının çok kısa bir süre içerisinde sönmesini sağlamaktadır. Değişik boyutlarda üretilmiş üniteleri yangın riskine göre konsantrasyon hesabı yapılarak gerekli sayıda kullanılmaktadır. Küçük yatlar ve hız tekneleri, otobüsler, off-road araçlar, otomobilller, iş makinaları, askeri araçlar, elektrik panoları için manuel ve otomatik aktivasyon seçenekleri olan hazır kitler halinde de satışa sunulmaktadır.
Aktive edildiğinde gaz ve aerosol parçacıklara dönüşerek yangına fiziksel ve kimyasal olarak söndürme etkisi gösteriyor.
** Ozon tabakasına ve küresel ısınmaya etkisi sıfırdır.
** Çevre ile dosttur.
** Basınçlandırılmış silindirler ve boru işçiliği gerektirmez.
** Hafiftir ve nakliyesi kolaydır.
** Boru, nozul, dağıtım elemanı gerektirmez.
** Sızıntı, patlama gibi tehlikeleri yoktur.
** Bozulma ve basıncından düşmesi gibi riskleri yoktur.
** Bakım gerektirmeden 10 yıl boyunca kullanılabilir.
** Silindir boyutları küçük olduğundan kolayca uygulanabilir.

 
 
Talep Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj
 
 
 
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam6
Toplam Ziyaret142378
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu